CFR Călători: Numărul trenurilor Regio-Expres, în creştere cu peste 20% faţă de 2021

Numărul trenurilor Regio-Expres, care oferă condiţii apropiate cu cele ale trenurilor InterRegio, dar la un tarif mai mic, a crescut cu peste 20% în ultimii patru ani, a anunţat miercuri compania CFR Călători.

83 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: Numărul trenurilor Regio-Expres, în creştere cu peste 20% faţă de 2021

CFR Călători: Numărul trenurilor Regio-Expres, în creştere cu peste 20% faţă de 2021

Serviciul Regio-Expres (R-E) a fost introdus de CFR Călători în urmă cu patru ani. Potrivit companiei, acesta reprezintă o alternativă viabilă între trenurile InterRegio (IR) şi Regio (R), atât în privinţa duratei şi condiţiilor de călătorie, cât şi a tarifelor de transport, oferind condiţii apropiate cu cele ale trenurilor InterRegio, dar la un tarif mai mic.

În anul 2024, faţă de anul 2021, numărul trenurilor R-E aflate în circulaţie a crescut cu peste 20%. Compunerea acestor trenuri este asigurată cu aproximativ 75 de vagoane şi 50 de automotoare.

CFR Călători anunţă că efectele măsurilor luate sunt încurajatoare.

„Un bilanţ efectuat la 4 ani de la introducerea în circulaţie a trenurilor Regio-Expres (R-E) demonstrează că decizia oferirii acestui serviciu este una benefică şi este factor de atragere a pasagerilor la călătoria cu această categorie de trenuri, ce a generat totodată şi creşterea gradului de mobilitate”, transmite compania, care dă asigurări că va dezvolta acest serviciu.

În prezent, trenurile R-E circulă pe următoarele rute: Bucureşti Nord - Braşov; Bucureşti Nord – Craiova; Bucureşti Nord – Piteşti; Bucureşti Nord – Ploieşti; Bucureşti Nord – Mărăşeşti; Târgu Mureş – Deda; Cluj Napoca – Baia Mare; Sibiu – Craiova; Târgu Jiu – Craiova; Craiova – Piteşti; Târgovişte – Titu; Bistriţa Nord – Sărăţel; Sibiu – Caracal; Păuşa – Caracal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici