CFR: Reparaţiile pe liniile afectate de deraiere pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor

Reparaţiile pe liniile afectate de deraierea trenului de marfă, în noaptea de luni spre marţi, între Craiova şi Caracal, pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor, astfel încât încă nu poate fi estimat un interval pentru redeschiderea circulaţiei, a transmis marţi, CFR SA.

181 afișări
Imaginea articolului CFR: Reparaţiile pe liniile afectate de deraiere pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor

CFR: Reparaţiile pe liniile afectate de deraiere pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor

CFR SA anunţă, marţi, la prânz, că traficul feroviar este în continuare restricţionat pe relaţia Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. În jurul orei 1.30, la intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

„Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porţiune de 100 m pe firul I, pe o porţiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale şi a fost rupt un stâlp LC şi având în vedere faptul că reparaţiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulaţiei feroviare în zona respectivă”, arată compania.

La faţa locului se află echipe de intervenţie, care acţionează pentru repunerea pe şină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecţiunilor şi repunerea sub tensiune a liniei de contact. Sunt la faţa locului două macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor, două utilaje multifuncţionale, o drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii şi două drezine pantograf care vor acţiona pentru repunerea tensiunii.

În acest moment, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile CF Craiova – Caracal şi retur, asigurată de SRCF Craiova.

Aceste măsuri vor fi menţinute până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în staţia CF Leu.

Evenimentul produs în noaptea de luni spre marţi va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici