CGMB a aprobat structura Direcţiei de Evidenţa Persoanelor Bucureşti, numărul posturilor mărit la 130

Consilierii generali au aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind noua structură a Direcţiei Generale de Evidenţa Persoanelor a Municipiului Bucureşti (DGEPMB), prin care numărul posturilor este majorat de la de la 113 la 130.

40 afișări
Imaginea articolului CGMB a aprobat structura Direcţiei de Evidenţa Persoanelor Bucureşti, numărul posturilor mărit la 130

CGMB a aprobat structura Direcţiei de Evidenţa Persoanelor Bucureşti,numărul posturilor mărit la 130 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Cel de-al doilea proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri, privind structura DGEPMB, a fost aprobat cu 35 de voturi "pentru", după aproximativ o oră de la votul acordat primului proiect de hotărâre care a avut în vedere reducerea numărului total de voturi din structurile administrativ municipale.

Timp de o oră consilierii municipali au luat cuvântul pe un proiect deja aprobat, consilierii PSD susţinând că proiectul votat nu are aceeaşi formă cu cea a celui prezentat la anunţarea ordinii de zi a şedinţei CGMB.

Consilierii PDL au susţinut că discuţiile sunt nefondate, în condiţiile în care forma votată a fost adusă la cunoştinţă tuturor consilierilor şi a avut inclusiv avizul comisiei juridice a CGMB.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea structurii şi regulamentului de funcţionare pentru DGEPMB, numărul total de posturi va fi majorat de la 113 la 130 având în vedere că pentru fiecare 15.000 de locuitori este necesar un post.

Din cele 130 de posturi, 119 reprezintă funcţii publice - 14 de conducere şi 105 de execuţie - iar alte 11 sunt funcţii contractuale - un post fiind de conducere şi 10 de execuţie.

Necesitatea aprobării unei noi organigrame, a unui nou stat de funcţii şi a unui nou regulament de funcţionare a fost dată de "majorarea numărului total de posturi alocat instituţiei ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor OUG 63/2010", se arăta în raportul de specialitate al proiectului.

Tot vineri, consilierii generali au votat proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor administraţiei municipale, astfel că aproximativ 700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi efectiv.

La începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Oprescu a explicat că numărul posturilor reduse din instituţiile municipalităţii este de 2.662, de la 7.063 la 4.401. Dintre cele 2.662, doar aproximativ 700 sunt ocupate efectiv, restul fiind posturi neocupate, dar finanţate anual, banii fiind blocaţi în fondul de salarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici