CGMB cere Guvernului exproprierea a aproximativ 300 de imobile

Consilierii municipali dezbat, miercuri, cinci proiecte de hotărâre prin care se solicită Executivului exproprierea prin hotărâre de Guvern a aproximativ 300 de imobile, precum şi banii necesari despăgubirilor, pentru a putea fi continuate unele proiecte de investiţii din Capitală.

45 afișări
Imaginea articolului CGMB cere Guvernului exproprierea a aproximativ 300 de imobile

CGMB cere Guvernului exproprierea a aproximativ 300 de imobile (Imagine: Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află cinci proiecte de hotărâri prin care se solicită Guvernului emiterea unor hotărâri pentru exproprierea unor imobile şi banii necesari despăgubirilor, pentru a putea fi continuate proiectele "Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu", "Pasajul Basarab", "Dublarea Diametralei nord-sud pe tronsonul Buzeşti-Calea Rahovei", "Supralărgire Gheorghe Ionescu Siseşti-Ion Ionescu de la Brad", precum şi "Regularizarea traseului Bulevardului Tudor Vladimirescu".

Astfel, pentru continuarea lucrării de investiţii la "Străpungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu" sunt necesari pentru despăgubiri în cazul a 27 de imobile, 10.625.000 de lei, în timp ce pentru continuarea obiectivului "Pasaj Basarab" sunt necesari 104.720.000 de lei pentru exproprierea a 16 imobile.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru continuarea şi finalizarea investiţiei "Dublarea Diametralei nord-sud pe tronsonul Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan-B.P. Haşdeu-Uranus-Calea Rahovei", suma estimată a fi necesară despăgubirilor este de 1.062.500.000 de lei, banii fiind necesari pentru exproprierea a peste 80 de imobile.

Totodată, pentru continuarea proiectului "Supralărgire strada Gheorghe Ionescu Siseşti - Bulevardul Ion Ionescu de la Brad" mai trebuie expropriate 136 de imobile, pentru care municipalitatea are nevoie de aproximativ 85 de milioane de lei.

Cel de-al cincilea proiect ce urmează să fie dezbătut de consilierii municipali priveşte finalizarea lucrării "Regularizarea traseului Bulevardului Tudor Vladimirescu între strada Cedrilor şi Calea Rahovei", unde mai sunt de expropriat 30 de imobile, suma necesară îndeplinirii acestei proceduri fiind în cuantum de 14.875.000 de lei.

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, pentru exproprieri vor fi necesari aproximativ 1,3 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici