CGMB dezbate un nou proiect pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei

Consilierii municipali dezbat, joi, un nou proiect de hotărâre pentru realizarea reţelei metropolitane de fibră optică a Capitalei, care să ţină seama de decizia dată de Curtea de Apel în procesul cu Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu, prin care instanţa a anulat, în parte, vechea hotărâre a CGMB.

22 afișări
Imaginea articolului CGMB dezbate un nou proiect pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei

CGMB dezbate un nou proiect pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei

Proiectul de hotărâre, care va fi supus aprobării Consiliului General al Muncipiului Bucureşti (CGMB), prevede ca pe teritoriul Capitalei reţelele de comunicaţii electronice, inclusiv echipamentele aferente acestora, să fie amplasate numai în subteran, cu excepţia celor care prin norme tehnice nu pot fi amplasate în subteran.

Acestea vor fi instalate în conformitate cu proiectul Netcity, pe baza "Normelor de aplicare" care urmează a fi elaborate în termen de 60 de zile după ce consilierii municipali vor aproba proiectul de hotărâre.

Deţinătorii sau administratorii reţelelor de comunicaţii electronice au obligaţia de a prezenta Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), în termen de 30 de zile de la data comunicării finalizării unui tronson al reţelei metropolitane Netcity, documentele referitoare la locul în care îşi vor reamplasa reţeaua în subteran.

De asemenea, proiectul de hotărâre mai prevede că, în termen de 30 zile de la aprobare, toţi proprietarii sau administratorii a căror infrastructură (aeriană, de suprafaţă sau subterană) a fost pusă la "dispoziţia terţilor" pentru poziţionarea reţelelor de comunicaţii electronice, dar şi deţinătorii de reţele de comunicaţii electronice din Capitală vor fi obligaţi să prezinte municipalităţii situaţia acestora, urmând ca reţelele care nu deţin autorizaţie de construire să fie desfiinţate.

Potrivit proiectului de hotărâre, cei care permit amplasarea reţelelor de comunicaţii electronice şi echipamentelor aferente persoanelor care nu deţin autorizaţie de construire vor fi sancţionati, în acest sens fiind considerate contravenţii încălcările dispoziţiilor cuprinse în hotărâre.

Amenda pentru contravenţii este cuprinsă între 1.000 lei şi 2.500 lei, dacă fapta care constituie contravenţie a fost savârşită de o persoană fizică, şi între 2.500 lei şi 5.000 lei, dacă este vorba de o persoană juridică.

Potrivit autorităţilor municipale, decizia Curţii de Apel din mai a anulat, în parte, Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) 105/2006 şi anume "prevederile referitoare la reţelele şi echipamentele tehnice aferente de telecomunicaţii (transmisii date şi imagini, internet, telefonie) din articolul 1 (“de transmisii date şi imagini”), articolul 4 (“inclusiv cele de telecomunicaţii(…)”), articolul 5 aliniatul 1 şi articolul 10 (cu referire la reţele şi echipamentele tehnice menţionate)".

"Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a formulat o cerere de revizuire a acestei decizii, pronunţată de Curtea de Apel în procesul cu Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC), pentru care se aşteaptă termenul de judecare", preciza municipalitatea într-un comunicat din 21 mai.

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC) a cerut în instanţă anularea hotărârii CGMB din 4 mai 2006, care prevedea, printre altele, obligarea operatorilor de cablu de a îngropa, în termen de doi ani, toate cablurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici