Chestionare electorale în şcolile din Vrancea: Inspectoratul şcolar ameninţă cu măsuri dure

Chestionare cu întrebări politice tendenţioase au apărut vineri în mai multe şcoli din judeţul Vrancea. Cadrele didactice au înştiinţat ISJ, iar conducerea Inspectoratului a anunţat că directorii care nu vor îndepărta materialele cu caracter politic vor fi demişi.

421 afișări
Imaginea articolului Chestionare electorale în şcolile din Vrancea: Inspectoratul şcolar ameninţă cu măsuri dure

Chestionare electorale în şcolile din Vrancea: Inspectoratul şcolar ameninţă cu măsuri dure

Hârtiile care circulă prin mai multe şcoli din Vrancea poartă antetul asociaţiei European Survey Center. Profesorii care au văzut materialele susţin că nu ştiu cine le-a distribuit prin şcoli.

Sondajul conţine două întrebări referitoare la activitatea Guvernului PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis şi una care face trimitere la o realizare a Guvernului Dăncilă.

Concret, vrâncenii sunt întrebaţi dacă sunt de acord cu ideea Guvernului Orban de a reduce numărul spitalelor regionale şi cu iniţiativa PNL şi a preşedintelui ţării de a îngheţa salariul minim, de a elimina subvenţia la gaze şi de reintroducere a taxei auto. A treia întrebare este dacă oamenii consideră că măsura PSD de a creşte salariile şi pensiile a fost bună.

După ce a aflat despre chestionarele distribuite în şcoli, inspectorul şcolar general al judeţului Vrancea, Dorin Cristea, a redactat un document pe care l-a trimis directorilor, prin care îi atenţionează pe aceştia că orice formă de promovare electorală şi răspândirea materialelor politice prin şcoli sunt interzise. Dorin Cristea a spus, pentru MEDIAFAX, că directorii care nu vor lua măsuri pentru îndepărtarea chestionarelor vor fi demişi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici