Chinezii din faţa ambsadei de la Bucureşti vor fi repatriaţi - VIDEO

Cetăţenii chinezi care s-au adăpostit timp de mai multe luni în faţa ambasadei Chinei la Bucureşti vor fi repatriaţi în zilele următoare, 100 dintre ei părăsind deja România, iar PMB anunţă că începe salubrizarea zonei.

17 afișări
Imaginea articolului Chinezii din faţa ambsadei de la Bucureşti vor fi repatriaţi - VIDEO

Chinezii din faţa ambsadei de la Bucureşti vor fi repatriaţi

Conform Pro TV, mai sunt în jur de 20 de asiatici care vor fi cazaţi într-un hotel din Capitală.

Sursa citată a relatat că repatrierea se face la cerere, pe cheltuiala ambasadei. Cei care au un loc de muncă şi care doresc să rămână în România o pot face.

Primăria Capitalei a anunţat, joi, că, la iniţiativa comună a primarului general Sorin Oprescu şi a prefectului Capitalei Mihai Cristian Atanasoaei, în urmă cu o săptămână au început discuţiile cu reprezentanţii Ambasadei Republicii Chineze, cu cei ai Autorităţii pentru Străini, cu Jandarmeria, cu Poliţia şi cu Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti în vederea repatrierii chinezilor.

"Potrivit raportărilor pe care le-am primit de la toate autorităţile implicate, în zona în care au campat cetăţenii chinezi, în apropierea Parcului Herăstrău, s-a format un adevărat focar de infecţie. Primăria Capitalei este pregătită şi a intervenit deja. Sperăm ca de mâine zona să fie eliberată pentru că responsabilii Ambasadei Chinei au anunţat că persoanele care nu au fost trimise astăzi în ţara de origine vor fi cazate într-un hotel. Oricum, noi avem planul B. Primăria Capitalei este pregatită cu câteva locuri de cazare pentru aceste persoane, în aşa fel încât să dăm o mână de ajutor la soluţionarea situaţiei, pe cale civilizată", a declarat Sorin Oprescu.

Potrivit PMB, acţiunea de salubrizare a zonei a început joi după-amiază şi va continua vineri.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici