Chirurgul fals italian, vizat într-un dosar de înşelăciune. A minţit că deţine o clinică privată/ Procurorii au deschis şi un dosar penal in rem

Procurorii au deschis un dosar penal pentru de înşelăciune, după ce un cetăţean italian a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Bărbatul este chirurgul fals italian, potrivit unor surse.

3378 afișări
Imaginea articolului Chirurgul fals italian, vizat într-un dosar de înşelăciune. A minţit că deţine o clinică privată/ Procurorii au deschis şi un dosar penal in rem

Procurorii au deschis dosar penal „in rem” în cazul falsului chirurg italian

În data de 20 noiembrie 2018, două persoane au formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie, în care sesizau că un cetăţean străin i-a inşelat, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că poate să le închirieze un spaţiu în acea unitate. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit aceleiaşi surse, cercetările sunt desfăşurate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi vizează infracţiunea de înşelăciune. Bărbatul este chirurgul fals italian, descoperit că a efectuat operaţii în România, deşi nu deţinea atestatele necesare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis un dosar penal in rem în urma sesizării depuse de reprezentanţii Colegiului Medicilor, după ce falsul chirurg italian a fost descoperit în România că a operat fără drept.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi.

Cercetările sunt derulate şi de către poliţiştii de la Secţia 1 din Capitală.

Colegiul Medicilor din România a transmis, referitor la cazul falsului chirurg italian descoperit în România, că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul ţării noastre, precizând că au fost sesizate deja organele de urmărire penală.

De asemenea, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că ministerul Sănătăţii nu a echivalat diploma acestuia. Cu toate acestea, ministrul a precizat că bărbatul obţinuse parafă de la Direcţia de Sănătate Publică.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris că, timp de un an, un fals medic de chirurgie plastică a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un nume fals. El a ajuns să opereze fără însă a avea studii de medicină, iar sub numele de Matthew Mode, a lucrat la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group.

Potrivit sursei citate, Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici