Chiţac a fost programat la operaţie

Mihai Chiţac a fost programat pentru operaţie, la Spitalul Floreasca din Capitală, pentru 22 iunie, în acest context, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti urmând să decidă, miercuri, dacă admite sau nu cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de fostul general, pentru internare.

21 afișări
Imaginea articolului Chiţac a fost programat la operaţie

Chiţac a fost programat la operaţie (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

La termenul de marţi, instanţei i-a parvenit un document emis de Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, care arată faptul că Mihai Chiţac a fost programat pentru a fi operat în 22 iunie, în cadrul clinicii de cardiologie condusă de Şerban Brădişteanu, apărat în procesul în care este acuzat de corupţie de Alice Drăghici, avocatul care îl apără şi pe fostul general.

Având în vedere primirea acestui document, instanţa a decis să nu mai aştepte vreun supliment la expertiza medico-legală şi a început dezbaterea pe fond.

În susţinerea solicitării, avocatul lui Mihai Chiţac, Alice Drăghici, a arătat instanţei că tot ceea ce acesta doreşte este să fie operat, să-şi revină din punct de vedere fizic pentru ca apoi să se întoarcă în penitenciar şi să execute pedeapsa.

La rândul său, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare, însă, conştient fiind de urgenţa cu care trebuie făcută operaţia, a propus instanţei să dispună internarea lui Chiţac la Floreasca pentru operaţie sub pază. În susţinerea solicitării sale, procurorul a invocat ca argumente o serie de modificări ale legii penale care permit internarea sub pază a condamnaţilor sau arestaţilor preventiv, care trebuie să se trateze în unităţile medicale ale Ministerului Sănătăţii în cazul în care cele din sistemului penitenciar nu pot rezolva problemele.

Instanţa a ascultat argumentele celor două părţi şi a decis că va da un verdict în cursul zilei de miercuri.

Înainte de încheierea şedinţei, instanţa a dorit să ştie de la cei doi gardieni care îl escortau pe Chiţac dacă persoanele private de libertate duse pentru tratament în spitalele din afara reţelei penitenciare sunt ţinute încătuşate sau nu pe durata tratamentului. "Nu vă putem da un răspuns clar. Există cazuri în care cei aflaţi în această situaţie stau în cătuşe, dar şi cazuri în care nu luăm această măsură. Depinde de gradul de pericol pe care îl prezintă cel în cauză", a explicat instanţei unul din cei doi ofiţeri prezenţi alături, în boxă, de Chiţac.

Preşedintele de complet a ridicat şedinţa anunţând că va face o solicitare către Penitenciarul Jilava pentru "a lămuri acest aspect".

Primele adrese - la Spitalul Penitenciarului Jilava şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca - pentru programarea la operaţie a lui Chiţac au fost emise după şedinţa de judecată din 5 mai. De atunci, procesul a fost amânat de două ori, pentru că programarea nu fusese făcută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici