Chiţac, avertizat să se supună obligaţiilor instanţei care a decis eliberarea (video)

Judecătorul militar care judecă cererea lui Mihai Chiţac de prelungire a termenului de amânare a executării pedepsei, din motive medicale, l-a avertizat, marţi, pe fostul general, să se supună obligaţiilor instanţei care a decis eliberarea pentru trei luni în vederea unei operaţii la inimă.

27 afișări
Imaginea articolului Chiţac, avertizat să se supună obligaţiilor instanţei care a decis eliberarea (video)

Chiţac, avertizat să se supună obligaţiilor instanţei care a decis eliberarea (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Chiţac a lipsit, marţi, de la proces, avocata sa arătând că fostul general s-ar fi internat în spital în 7 martie.

Avocata a susţinut că internarea a survenit unor complicaţii.

Procurorul de şedinţă a cerut instanţei să constate că nu a fost depus la dosar niciun at medical care să arate că Chiţac ar fi internat la spital cu probleme.

Totodată, procurorul a arătat că, atunci când Mihai Chiţac "a beneficiat de clemenţa instanţei pe trei luni, această soluţie s-a dispus ca urmare a raportului INML. "Suntem la două-trei săptămâni înainte de termenul în care acestuia îi expiră perioada de suspendare a executării şi el nu este operat", a arătat procurorul de şedinţă.

Judecătorul Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti i-a pus în vedere avocatului lui Mihai Chiţac ca, în maxim două zile, să depună la dosarul cauzei, prin serviciul de Registratură a tribunalului, dovezi concrete medicale în care să se arate fostul general a necesitat internarea în spital, în regim de stat la pat.

În plus, avocatul lui Chiţac a solicitat instanţei efectuarea unei noi expertize medico-legale în acest dosar.

Video Ştirileprotv.ro

Instanţa a dispus emiterea unei adrese către Institutul Naţional de Medicină Legală privind efectuarea unei noi expertize în care să se arate dacă Mihai Chiţac suferă de o boală care face imposibilă executarea pedepsei de condamnare în regim închis. Instanţa a dispus, de asemenea, şi trimiterea la INML expertizei precedente care a stat la baza deciziei de înterupere pe o perioadă de trei luni a executării pedepsei în cazul lui Mihai Chiţac.

Mihai Chiţac a cerut Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti prelungirea termenului de amânare a executării pedepsei, pe motiv că nu a reuşit să facă operaţia pe cord în cele trei luni în care a fost pus în libertate.

Mihai Chiţac a fost pus în libertate, în 29 decembrie 2008, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de revascularizare miocardică, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti întrerupându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de trei luni, respectiv până în 29 martie 2009.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme l-au condamnat pe Mihai Chiţac la 15 ani de detenţie şi cinci ani de interzicere a unor drepturi pentru omor deosebit de grav. La această pedeapsă s-a adăugat şi cea privind degradarea militară.

Citeşte şi:

Mihai Chiţac a fost eliberat din Penitenciarul Spital Jilava

Chiţac: "La canaliile astea le trebuie revoluţie? Lasă că le arătăm noi revoluţie"

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici