Chiţac cere din nou instanţei întreruperea pedepsei, pe caz de boală

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti discută în 22 decembrie o nouă cerere de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare, în cazul fostului general Mihai Chiţac, întrucât acesta nu a reuşit să se opereze în termenul stabilit atunci când s-a decis eliberarea provizorie.

25 afișări
Imaginea articolului Chiţac cere din nou instanţei întreruperea pedepsei, pe caz de boală

Chiţac cere din nou instanţei întreruperea pedepsei, pe caz de boală (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Avocata fostului general, Alice Drăghici, a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, că pe rolul Tribunalului Militar Teritorial a fost introdusă o nouă cerere de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare, pe care Chiţac a primit-o în urma porcesului privind revoluţia de la Timişoara.

Potrivit avocatei, acest proces va avea termen în 22 decembrie, dată la care, în opinia ei, Mihai Chiţac va fi adus cu escorta de la penitenciar. Aceasta a arătat că în data de 18 decembrie, clientul ei este nevoit să revină la penitenciar pentru reîncarcerare, potrivit deciziei Curţii Militare de Apel, prin care i s-a întrerupt pedeapsa pentru o perioadă de trei luni.

Medicii legişti nu au un alt raport de expertiză în cazul lui Mihai Chiţac, singurele concluzii fiind cele trimise de INML "Mina Minovici" în luna aprilie, când s-a menţionat că fostul general poate fi eliberat din arest pentru o lună de la data programării pentru operaţia de splenectomie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici