CIA le explică ruşilor pe Youtube cum să evite cenzura Moscovei. Agenţia americană de informaţii oferă instrucţiuni pentru utilizarea dark web

CIA aterizează pe Youtube, una dintre puţinele reţele de socializare care nu au fost încă blocate de Kremlin, şi oferă instrucţiuni, în rusă, despre cum să descărcaţi VPN-uri şi reţele private, pentru a partaja informaţii secrete pe dark web, fără riscul de a suferi cenzură de la Moscova, scrie The New York Times.

1535 afișări
Imaginea articolului CIA le explică ruşilor pe Youtube cum să evite cenzura Moscovei. Agenţia americană de informaţii oferă instrucţiuni pentru utilizarea dark web

CIA le explică ruşilor pe Youtube cum să evite cenzura Moscovei. Agenţia de informaţii oferă instrucţiuni pentru utilizarea dark web

Agenţia americană de informaţii i-a invitat pe ruşi să se contacteze şi să trimită ştiri în mod anonim, fără ca nimeni, nici măcar cei din interiorul CIA, să ştie de unde provin. Şi mai ales fără ca serviciile secrete ruse să afle.

„Oferim instrucţiuni în rusă despre cum să contactaţi CIA în siguranţă, prin intermediul site-ului nostru web întunecat sau printr-un VPN de încredere oricărei persoane care vrea să ne contacteze în legătură cu acest război nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus el purtătorul de cuvânt al agenţiei, Susan Miller.

CIA a creat sistemul de comunicare dark web în anul 2019, dar este prima dată când se adresează ruşilor pe această temă. Dark web fost folosit în trecut pentru a evita cenzura din China sau în Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici