Cimitirul Eroilor Revoluţiei din 1989 va fi luminat de Ziua Morţilor

Cimitirul Eroilor Revoluţiei din 1989 va fi luminat, marţi, cu ocazia sărbătorii Luminaţiei, cunoscută şi ca Ziua Morţilor, anunţă Asociaţia Bucureşti. Acţiuni similare au loc în Târgu Mureş şi Cluj.

740 afișări
Imaginea articolului Cimitirul Eroilor Revoluţiei din 1989 va fi luminat de Ziua Morţilor

Cimitirul Eroilor Revoluţiei din 1989 va fi luminat de Ziua Morţilor

Luminaţia, cunoscută şi ca Ziua Morţilor, este o sărbătoare celebrată pe 1 noiembrie, iar în această noapte se spune că sufletele morţilor vizitează lumea celor vii, iar oamenii vin să aprindă lumânări la mormintele celor dragi.

„Potrivit legendelor populare, în prima zi de brumar, porţile dintre cele două lumi se deschid şi numai acum cei plecaţi dintre noi pot să ne viziteze. Din acest motiv, proverbul „despre morţi numai de bine” capătă o semnificaţie aparte. Luminaţia coincide cu „Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor” ce este celebrată încă din secolul al IV-lea şi poartă diferite denumiri: în latină Sollemnitas Omnium Sanctorum, în maghiară Mindenszentek, în germană Allerheiligen, în franceză Toussaint, în spaniolă Día de Todos Los Santos. Aceasta se desfăşoară atât în amintirea sfinţilor cunoscuţi, cât şi a celor necunoscuţi. Ea este precedată în ţările anglo-saxone de seara tuturor sfinţilor: All Hallows' Evening, cunoscută publicului larg sub denumirea de Halloween. Cu această ocazie, voluntarii Asociaţiei Bucureşti merg pe 1 noiembrie în Cimitirul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din 1989, situat pe Calea Şerban Vodă 241, unde se odihnesc sute de oameni ucişi pentru libertate şi democraţie în acel Decembrie însângerat. În semn de recunoştinţă, vom aprinde câte o candelă pentru fiecare şi îi vom spune: nu te-am uitat”, transmite Asociaţia Bucureşti.

Acţiunea începe la ora 19.

De asemenea, acţiuni similare au loc la Târgu Mureş şi Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici