Cîmpeanu: 149 de localităţi în scenariu roşu. Insistăm pe distanţare şi măşti

  • 149 de localităţi sunt în acest moment în scenariu roşu de deschidere a şcolilor, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • Autorităţile insistă pe distanţare şi măşti, „pentru a nu ajunge în situaţii absurde de blocaj”.
187 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu: 149 de localităţi în scenariu roşu. Insistăm pe distanţare şi măşti

Cîmpeanu: 149 de localităţi în scenariu roşu. Insistăm pe distanţare şi măşti

Sorin Cîmpeanu spune că în acest moment sunt 149 de localităţi aflate în scenariu roşu, 903 localităţi în scenariul galben - în care vor merge la cursuri copiii de grădiniţă, clasele 1 - 4 plus clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale care vor susţine examene naţionale.

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanţarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situaţii absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de şcoală că va asigura distanţarea maxim posibilă în condiţiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenţei fizice aglomeraţia din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a afirmat ministrul.

Cîmpeanu a dat asigurări că autorităţile vor veghea la respectarea regulilor: „Ne vom asigura că s-a făcut tot posibilul pentru o distanţare maximă”.

Totodată, nu se acceptă niciun fel de rabat de la portul măştii, iar aerisirea trebuie făcută la intervale regulate: „Este un lucru esenţial”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîmpeanu,
şcoli,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici