Cîmpeanu, despre examenele viitorilor directori de şcoli. Data susţinerii

Cei care doresc să devină directori în unităţi de învăţământ vor susţine examenul scris pe 27 iulie, iar interviurile vor avea loc în toamnă, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

801 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu, despre examenele viitorilor directori de şcoli. Data susţinerii

Cîmpeanu, despre examenele viitorilor directori de şcoli. Data susţinerii

„Pe data de 27 iulie, după finalizarea tuturor activităţilor specifice în învăţământul preuniversitar, dorim să organizăm examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile din România”, a spus ministrul Educaţiei, vineri seară, la Antena 3.

Este vorba despre peste 10.000 de funcţii de director şi director adjunct.

„Pentru jumătate dintre ei expiră mandatele, iar pentru cealaltă jumătate mandatele au fost prelungite în ianuarie a.c. <cu discuţiile aferente> şi expiră şi acestea”, adaugă Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, este nevoie de organizarea unui concurs naţional pentru că guvernanţa şcolilor reprezintă „coloana vertebrală a sistemului de învăţământ din România”.

Apoi, pentru a nu încărca luna de vacanţă, august, „după ce au fost greu încercaţi, în aceeaşi măsură, atât elevii, cât şi cadrele didactice”, concursul va continua în toamnă, după începerea şcolii, cu partea de interviu.

„Dorim să fie privilegiate criteriile de competenţă”, spune ministrul, potrivit căruia din comisiile pentru interviuri vor face parte un reprezentant al inspectoratelor şcolare judeţene, „poate” 2 reprezentanţi ai şcolii, aleşi prin vot secret de către cadrele didactice titulare, cea de-a patra persoană din comisie urmând să fie un reprezentant al autorităţii locale „pentru că autoritatea locală e răspunzătoare pentru baza materială a şcolii”, iar al cincilea membru să fie ori desemnat de către o firmă cu departament puternic de resurse umane ori din universităţi cu competenţe manageriale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici