Cinci candidaţi pentru preşedinţia instanţei supreme

Cinci judecători, Lidia Bărbulescu, Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei, Dănuţ Cornoiu şi Ilie Iulian Dragomir, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

71 afișări

Candidaturile vor fi discutate în şedinţa din 22 octombrie a plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se arată într-un comunicat al CSM.

Candidaturile trebuie depuse, potrivit legii, la Consiliul Superior al Magistraturii în termen de 30 de zile de la data la care funcţia de preşedinte a devenit vacantă.

În 14 septembrie, Traian Băsescu a dispus eliberarea din funcţia de judecător a fostului preşedinte a ICCJ, Nicolae Popa, ca urmare a pensionării.

Potrivit legii, "preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani."

Numirea în funcţia de preşedinte al ICCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici