Cinci copii din Vaslui, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce ar fi mâncat crenvurşti

Cinci copii cu vârste cuprinse între trei şi 13 ani, din judeţul Vaslui, au fost internaţi în spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat crenvurşti cumpăraţi de părinţi de la un magazin sătesc, în urmă cu câteva zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

195 afișări
Imaginea articolului Cinci copii din Vaslui, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce ar fi mâncat crenvurşti

Vaslui:Cinci copii, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce ar fi mâncat crenvurşti (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Cei cinci copii, care sunt veri, au fost transportaţi cu ambulanţa la spital după ce au acuzat dureri abdominale, febră, vărsături şi scaune diareice.

Potrivit primelor informaţii obţinute de autorităţile sanitare, copiii ar fi mâncat crenvurşti cumpăraţi de părinţi de la un magazin din localitatea vasluiană Roşieşti, în urmă cu câteva zile.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat, joi, o anchetă epidemiologică în acest caz.

”Părinţii copiilor susţin că ar fi cumpărat crenvurştii de la un magazin sătesc, însă cauza exactă care a dus la posibila toxiinfecţie alimentară urmează a se stabili în urma anchetei epidemiologice. Desigur, pentru confirmarea bolii, sunt aşteptate şi analizele de laborator ale probelor prelevate de la cei cinci pacienţi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Copiii sunt internaţi la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, ei fiind stabilizaţi din punct de vedere medical.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici