Cinci Curţi de Apel au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM

Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Galaţi a votat, luni, pentru revocarea Alinei Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în favoarea acestui demers mai pronunţându-se Curţile de Apel Craiova, Cluj, Oradea şi Piteşti.

582 afișări
Imaginea articolului Cinci Curţi de Apel au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM

Cinci Curţi de Apel au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Decizia de revocare a judecătoarei Alina Ghica - de la Curtea de Apel Bucureşti, reprezentantă a curţilor de apel în CSM - a fost luată cu 29 de voturi "pentru", cinci "împotrivă", o abţinere, iar un vot a fost anulat.

Dintre cei 40 de judecători ai Curţii Galaţi, la adunarea de luni au fost prezenţi 36.

Tot luni, adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Craiova a votat pentru revocarea din CSM a Alinei Ghica, decizia fiind luată cu majoritate absolută.

La adunare au participat 83 de judecători de la Curtea de Apel Craiova. S-a decis revocarea ei cu majoritate absolută. Mai precis, au votat "pentru" revocare 75 de judecători, şase au votat "împotrivă", a existat o abţinere şi un vot nul.

Vineri, 11 ianuarie, judecătorii Curţii de Apel Cluj au votat pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica, din cauza "îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu" în forul magistraţilor.

Au fost prezenţi 43 de judecători, 38 au votat "pentru" revocare, patru "împotrivă", iar un vot a fost nul.

Tot vineri, Curtea de Apel Piteşti a votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, dar şi pentru ceilalţi doi reprezentanţi ai curţilor de apel în Consiliu, Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban. Un număr de 27 judecători din 29 au votat pentru revocarea lui Ghica, iar pentru ceilalţi doi membri s-au pronunţat 21. Principalele reproşuri care s-au făcut şi care au determinat rezultatul votului sunt legate de prestaţia celor trei in calitate de reprezentanţi ai magistraţilor În CSM, avîndu-se în vedere şi activitatea lor de până acum, în general.

Şi adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea a votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM.

În 23 ianuarie, adunarea generală a Curţii de Apel Bucureşti ia în discuţie propunerea de revocare a celor trei reprezentanţi ai curţilor de apel în CSM, judecătorii Ghica, Dumbravă şi Şerban.

Întrebată luni dacă îşi dă demisia de onoare, solicitare făcută de Secţia pentru judecători a CSM, Alina Ghica a spus că nu, precizând că nu există temei legal pentru care să fie sancţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici