Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad; 17 persoane se află sub tratament

Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad, iar 17 persoane, între care un bebeluş de opt luni, se află sub tratament pentru rujeolă, în condiţiile în care judeţul are o rată de vaccinare foarte scăzută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

543 afișări
Imaginea articolului Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad; 17 persoane se află sub tratament

Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad; 17 persoane se află sub tratament

Persoanele care care se află acum sub tratament au vârste cuprinse între 8 luni şi 17 ani.

"În cea mai recentă săptămână, adică săptămâna 38, au fost raportate 17 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 8 luni şi 17 ani. În judeţul Arad sunt deschise în acest moment cinci focare de rujeolă: în municipiul Arad, Lipova, Sânpetru German, Curtici şi Pecica, cele mai multe cazuri înregistrându-se în municipiul Arad", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

Cele mai multe cazuri - nouă - sunt în focarul din municipiul Arad.

Totodată, în ultimele luni au mai fost focare şi în localităţile Zărand, Galşa, Covăsânţ, Conop şi Milova, care au fost închise între timp, după ce au trecut 21 de zile de la apariţia ultimului caz.

Cei mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit au fost vaccinaţi incomplet sau nu au fost vaccinaţi deloc, rata vaccinării în judeţul Arad fiind foarte mică. Direcţia de Sănătate Publică Arad a făcut numeroase apeluri la părinţi să-şi vaccineze copii, dar mulţi refuză vaccinarea pentru că se tem de posibilele reacţii adverse.

"De-a lungul acestor luni de când ne confruntăm cu focarele de rujeolă am tot discutat cu medicii şi cu părinţii şi cei mai mulţi medici se plâng de faptul că părinţii refuză vaccinul după ce citesc pe Internet cum că ROR ar provoca autism, însă în realitate nu există niciun studiu clinic care să dovedească acest lucru. Ne străduim în continuare să recuperăm cât mai mulţi copii la vaccinare, am făcut apel (la părinţi - n.r.), am făcut comunicate de presă, încercăm prin diverse mijloace să recuperăm cât mai mulţi copii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

În depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Arad sunt 9.400 de doze de vaccin care aşteaptă să fie distribuite.

În prima jumătate a acestui an, în judeţul Arad au fost raportate 113 cazuri de rujeolă, dintre care doi copii, un băieţel de 8 luni din localitatea Milova şi o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, au murit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici