Cinci fraţi, lăsaţi în grija surorii lor mai mari după ce au fost părăsiţi de mamă

Trei fraţi cu vârste între zece luni şi 11 ani, din localitatea vasluiană Bahnari, au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui, după ce au fost lăsaţi de către mama lor, plecată la muncă în străinătate, în grija surorii mai mari, în vârstă de 16 ani, tatăl copiilor fiind decedat.

99 afișări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în cazul unei familii cu şase copii, cu vârste cuprinse între zece luni şi 16 ani, după ce aceştia au fost abandonaţi de către mama lor, care, pentru a avea bani cu ce să-i întreţină după moartea soţului, a plecat la muncă în străinătate.

Cei mai mici dintre fraţi, respectiv de zece luni, 5 ani şi 11 ani, au fost preluaţi de către DGASPC Vaslui, în vederea instituirii unei măsuri speciale de protecţie, în condiţiile în care întreaga responsabilitate pentru creşterea şi îngrijirea tuturor celor cinci copii o preluase sora cea mai mare, în vârstă de 16 ani.

"Cazul a ajuns în atenţia instituţiei noastre printr-o sesizare telefonică făcută de unchiul patern al celor şase copii, întrucât tatăl acestora este decedat, iar mama este plecată la muncă în străinătate, pentru o perioadă determinată de timp. În urma evaluării de specialitate efectuate de către reprezentanţii instituţiei noastre, s-a constatat că veniturile copiilor, constituite din alocaţiile de stat şi din sumele trimise de către mama lor din străinătate, sunt gestionate corespunzător de către aceştia, iar casa în care trăiesc era încălzită şi întreţinută în bune condiţii. Mai mult decât atât, minora de 16 ani prepara hrana pentru fraţii ei mai mici, toţii copiii fiind curaţi şi îngrijiţi corespunzător", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Dacă cei trei fraţi mai mari nu şi-au dat acordul pentru instituirea unei măsuri speciale de protecţie pentru ei, copiii mai mici au fost daţi în plasament familial la asistenţi maternali profesionişti din municipiul Vaslui.

Reprezentanţii DAGSPC Vaslui susţin că situaţia celor şase fraţi va fi reevaluată în momentul revenirii mamei lor de la muncă din străinătate, cel mai probabil urmând ca cei trei copii mai mici să revină în familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici