Cinci medalii de argint şi una de bronz, obţinute de România la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori

Elevii români au obţinut cinci medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Coreea de Sud, în perioada 2-11 decembrie, la care au participat 249 de elevi din 46 de ţări, a anunţat, vineri, Ministerul Educaţiei.

186 afișări
Imaginea articolului Cinci medalii de argint şi una de bronz, obţinute de România la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori

Cinci medalii de argint şi una de bronz, obţinute de România la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori (Imagine Haaz Sandor / Mediafax.ro)

Medaliile de argint au fost obţinute de Miruna Ioana Belciu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău; Alexandra Irina Edu, în clasa a X-a la Colegiu Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, Mădălina Elena Stănăşel, în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, Ştefan Răzvan Bălăucă, în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani şi Hakan Calila, în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Elevii Ştefan Răzvan Bălăucă şi Hakan Calila au fost laureaţi cu argint şi la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori.

Radu George Romanescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a fost medaliat cu bronz.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe: două probe teoretice individuale şi una practică- experiment pe echipe formate din trei elevi.

La ediţia a XII-a a Olimpiadei Internaţionalăe de Ştiinţe pentru Juniori, care s-a desfăşurat în Daegu- Coreea de Sud, au participat 249 de elevi din 46 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici