Cinci muncitori de la Autoliv Braşov intoxicaţi cu o substanţă necunoscută, transportaţi la spital

Cinci muncitori care lucrau în schimbul trei la fabrica de piese auto Autoliv Braşov au fost transportaţi la spital, marţi, în jurul orei 21.00, după ce au acuzat stări de ameţeală şi greaţă, iar alţi 140 de angajaţi au fost evacuaţi de pompieri, un incident similar petrecându-se în 26 septembrie.

799 afișări
Imaginea articolului Cinci muncitori de la Autoliv Braşov intoxicaţi cu o substanţă necunoscută, transportaţi la spital

Cinci muncitori de la Autoliv Braşov intoxicaţi cu o substanţă necunoscută, transportaţi la spital (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, lt. Ciprian Sfreja, cinci persoane - trei bărbaţi şi două femei - care lucrau într-o hală a fabricii Autoliv au fost preluaţi de trei echipaje SMURD şi două ambulanţe, fiind transportaţi la spital pentru investigaţii, toţi cinci fiind conştienţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Una dintre femei a acuzat stare de ameţeală şi vărsături, iar restul erau mai mult panicaţi. Toţi erau conştienţi şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii. Deocamdată, nu se ştie care a fost cauza, dacă a fost vorba despre o intoxicaţie cu o substanţă sau li s-a făcut rău după ce au luat cina“, a spus Sfreja.

De asemenea, toţi muncitorii care se aflau în hală, respectiv 140 de persoane, au fost evacuaţi de pompieri şi aerisită încăperea, însă nu s-au descoperit nereguli.

Acesta este al doilea incident similar petrecut la societatea Autoliv, după ce, în 26 septembrie, la filiala din Prejmer a Autoliv, 28 de angajaţi ai fabricii au ajuns la spital cu stări de ameţeală şi greaţă.

Autoliv SRL, companie cu capital suedez, este firma cu cei mai mulţi angajaţi din judeţ - 5.333 - şi are o cifră de afaceri de peste 2,1 miliarde lei înregistrată în 2013, potrivit Institutului Naţional de Statistică Braşov. Compania a fost înfiinţată în 1997 la Braşov şi şi-a extins aria de desfăşurare şi în alte localităţi din ţară precum Prejmer, Lugoj, Timişoara, Sfîntu Gheorghe şi Reşiţa.

În fabricile din România, suedezii produc centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane. Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici