Cinci persoane, cercetate pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în televiziune

Cinci persoane, reprezentanţi ai unei societăţi specializate în recrutarea forţei de muncă, sunt cercetate de poliţiştii bucureşteni după ce ar fi înşelat mai mulţi clienţi cărora le-au promis locuri de muncă bine plătite, în calitate de public spectator în cadrul unor emisiuni de televiziune.

171 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane, cercetate pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în televiziune

Cinci persoane, cercetate pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în televiziune (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Poliţiei Capitalei, judiciariştii Secţiei 20, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au percheziţionat, luni, sediul unei societăţi într-un dosar legat de mai multe infracţiuni de înşelăciune comise în perioada februarie - aprilie.

"În perioada februarie – aprilie, poliţiştii Secţiei 20 au documentat activitatea infracţională a unei societăţi comerciale precum şi a reprezentantului legal şi a angajaţilor acesteia", a anunţat Poliţia Capitalei.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că ancheta vizează cinci reprezentanţi ai SC Eclips Media Advertising SRL care ar fi înşelat cel puţin 11 persoane, cărora le-au cerut diverse sume de bani promiţându-le, în schimb, să îi ajute să obţină posturi de public spectator în cadrul unor emisiuni televizate.

În realitate, după ce încasau banii, suspecţii nu făceau niciun demers în acest sens, întrucât nu aveau contracte încheiate cu vreo televiziune sau societate de profil.

Din documentele ridicate de la sediul firmei, reiese că reprezentanţii societăţii au încheiat aproximativ 5.000 de contracte, din care a încasat aproximativ 350.000 de lei.

Trei dintre cele cinci persoane ridicate au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au decis cercetarea lor sub control judiciar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici