Cinci persoane suspectate că au înşelat vânzători de nucă, reţinute în Capitală

Cinci persoane suspectate că au înşelat cu peste 100.000 de lei vânzători de miez de nucă au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute vineri dimineaţă în Bucureşti şi vor fi prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

272 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane suspectate că au înşelat vânzători de nucă, reţinute în Capitală

Cinci persoane suspectate că au înşelat vânzători de nucă, reţinute în Capitală

Suspecţii au intrat în atenţia judiciariştilor bucureşteni în 10 iunie, când o femeie dintr-o comună buzoiană a reclamat că persoane necunoscute ar fi înşelat-o cu aproximativ 50.000 de lei, cu ocazia vânzării a 1.500 de kilograme de miez de nucă, au precizat sursele citate.

Ulterior, la 17 iunie, administratorul unei societăţi comerciale din Bucureşti a sesizat Secţia 19 Poliţie despre faptul că la sediul firmei s-a prezentat un bărbat, care şi-a atribuit calitatea de administrator al unei societăţi comerciale şi o identitate falsă, după care l-ar fi înşelat cu suma de aproximativ 60.000 de lei, cu ocazia tranzacţionării a 3.350 de kilograme de miez de nucă. Bărbatul suspect ar fi încărcat miezul de nucă într-o autoutilitară ce avea plăcuţe de înmatriculare cu numere false, iar când reclamantul a întocmit facturile, a ieşit din birou, sub pretextul că merge la maşină ca să aducă banii pentru nucă, însă nu s-a întors, potrivit aceloraşi surse.

În 11 iulie, suspecţii ar fi încercat, la cumpărarea a aproximativ două tone de miez de nucă, să înşele cu 74.400 de lei un bărbat din judeţul Botoşani, folosindu-se de înscrisuri şi un ordin de plată contrafăcute.

În urma percheziţiilor de vineri, a fost găsit şi un alt autoturism folosit de suspecţi, care era pus sub urmărire de către autorităţile italiene, fiind reclamat ca furat.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 5, cu sprijinul Secţiilor 17, 18, 19 şi 24 Poliţie, al Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al IPJ Buzău.

Ancheta în acest caz continuă, suspecţii fiind cercetaţi pentru înşelăciune, tentativă la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici