Cine a fost actorul Costin Mărculescu. Şi-a început cariera în televiziune la numai 15 ani

  • Actorul Costin Mărculescu, ce a fost găsit mort în locuinţa sa în noaptea de miercuri spre joi, a fost absolvent al Academiei Naţionale de Teatru şi Film
  • A debutat în televiziune la 15 ani
  • La 17 ani a fost distribuit în filmul „Liceenii”
4110 afișări
Costin Mărculescu a fost în ultimii ani o figură bine-cunoscută în lumea mondenă. Acesta a avut însă şi o bogată experienţă actoricească, jucând în filme, precum „Liceenii” şi în numeroase spectacole de teatru. 
 
Mărculescu s-a născut pe data de 29 iunie 1969, la Craiova, şi a debutat în televiziune în anul 1984, la 15 ani, în piesele „Misiune speciala” şi „Ecaterina Teodoroiu”. 
 
Cariera în cinematografie a început-o în 1985 în filmul regizoarei Cristiana Nicolae „Al patrulea gard lângă debarcader”. 
 
În 1986, acesta a fost distribuit în cel mai bine vândut film românesc din istorie, „Liceenii”, alături de Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruţ, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivaşcu etc, potrivit Cinemagia.
 
În 1989 a intrat la Academia Naţională de Teatru şi Film I.L. Caragiale, absolvind cursurile acesteia în 1993. A fost invitat în sute de emisiuni de divertisment pe toate posturile de televiziune în calitate de actor sau cântăreţ. Mărculescu a scos 7 videoclipuri muzicale difuzate de posturile de specialitate.
 
Costin Mărculescu jucat în peste 2000 de spectacole de teatru în ţară şi în străinatate, împreună cu actori cunoscuţi ca Florin Piersic, Misu Fotino, Alexandru Lulescu, Dem Radulescu, Nicu Constantin, Tamara Buciuceanu etc.
 
În 1999, a pus bazele Şcolii Artistice de Modelling şi Dans Sportiv Compania de Manechine şi Fotomodele Costin Mărculescu. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici