Cine a trădat Guvernul la Curtea Constituţională

Un singur vot a schimbat soarta Legii Educaţiei, pe care Guvernul şi-a asumat pentru a doua oară răspunderea în faţa Parlamentului. Curtea Constituţională a constatat, miercuri, cu un vot de 5 la 4, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii Educaţiei din Senat, de către Executiv. Iar decizia a fost tranşată, de către un judecător apropiat puterii: Petre Lăzăroiu.

20 afișări
Imaginea articolului Cine a trădat Guvernul la Curtea Constituţională

Cine a trădat Guvernul la Curtea Constituţională (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Avocat de meserie, Lăzăroiu a fost numit, în 2008 la CCR, din partea Administraţiei Prezidenţiale în locul judecătorului Petre Ninosu, care decedase în acel an. Preşedintele Traian Băsescu i-a dat un nou mandat de 9 ani, semnând decretul de numire la începutul lunii iunie. Judecătorul Petre Lăzăroiu are, pe lângă funcţia de la Curtea Constituţională, şi calitatea de cadru didactic, au precizat, pentru gândul, surse oficiale. Lăzăroiu este, din 1998, lector universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir", titularul cursului de Drept Financiar şi Bancar la Facultatea de Finanţe Bănci, Contabilitate la aceeaşi instituţie de învăţământ superior, cât şi titular al cursurilor de drept financiar şi drept fiscal la Facultatea de Drept - Secţia Frecvenţă redusă a aceleiaşi Universităţi. De asemeni, el este şi lector la modulul de Drept Fiscal European al cursului de masterat Dreptul Comunitar al Afacerilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir"

Citeşte mai multe despre cine a trădat Guvernul la Curtea Constituţională pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici