Cinteză: Oamenii acceptă restricţiile inerente într-o ţară săracă dar nu trebuie umiliţi

Fostul ministru al Sănătăţii Mircea Cinteză a declarat, miercuri, la finalul consultărilor iniţiate de PDL pe tema noii legi a sănătăţii, că, dacă sunt respectaţi, "oamenii acceptă restrictiţiile inerente într-o ţară săracă", el adăugând că, "în orice caz, nu trebuie să fie umiliţi".

197 afișări
Imaginea articolului Cinteză: Oamenii acceptă restricţiile inerente într-o ţară săracă dar nu trebuie umiliţi

Cinteză: Oamenii acceptă restricţiile inerente într-o ţară săracă dar nu trebuie umiliţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Oamenii acceptă restrictiţiile inerente într-o ţară săracă, dacă sunt respectaţi. Dar, în orice caz, nu trebuie să fie umiliţi", a explicat el.

Cinteză a apreciat că "la elaborarea unui nou proiect de lege trebuie să existe un grup de oameni competenţi care să formuleze problemele, pentru ca toţi cei interesaţi să dea soluţii posibile".

"Apoi, acelaşi colectiv să selecteze din mai multe soluţii ale aceleiaşi probleme pe cele care sunt mai eficiente şi să le supună discuţiei pentru a intra în poiectul final. Trebuie să fim foarte practici. Nu trebuie să umblăm după imagine", a declarat Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătăţii şi membru al Colegiului Medicilor.

El a adăugat că este nevoie de transparenţă în elaborarea noii legi.

"Să fim transparenţi, dar să lucrăm, nu să punem accent pe dezbatere, ci pe soluţii", a comentat el.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Ioan Lascăr, a spus la final că "doar consultarea cât mai largă a tuturor celor interesaţi de problema sănătăţii poate reprezenta cheia problemei".

"Iar pacienţi putem fi toţi, deci interesaţi în această poblemă sunt toţi membrii societăţii noastre", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici