Cioacă a cerut amânarea procesului de divorţ, fără a invoca vreun motiv

Poliţistul Cristian Cioacă a solicitat, luni, Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, amânarea procesului de divorţ intentat soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, el făcând o solicitare scrisă în acest sens, în care arată că nu se poate prezenta în faţa instanţei, fără a preciza motivul.

94 afișări
Imaginea articolului Cioacă a cerut amânarea procesului de divorţ, fără a invoca vreun motiv

Cioacă a cerut amânarea procesului de divorţ, fără a invoca vreun motiv (Imagine: www.protv.ro)

La termenul de judecată de luni, la Tribunal s-au prezentat doar mama Elodiei Ghinescu, care o reprezintă pe fiica sa în procesul de divorţ intentat de Cioacă, şi avocata familiei Ghinescu, Marinela Radu.

Nici Cioacă şi nici avocata acestuia, Maria Vasi, nu s-au prezenat în faţa instanţei, ci doar au trimis o cerere de amânare.

La termenul de luni, Tribunalul urma să decidă dacă divorţul se va judeca la Braşov sau la Piteşti. Instanţa a acceptat cererea de amânare formulată de Cioacă şi a fixat un nou termen de judecată pentru 3 noiembrie.

"Avocata lui Cioacă, Maria Vasi, a formulat cerere de amânare din motive pe care nu le-a formulat în cerere. Pur şi simplu a explicat că nu se poate prezenta. Nu a depus niciun document care să justifice asta, şi totuşi instanta de judecată a considerat justificată această cerere şi s-a dat un nou termen pentru 3 noiembrie. În opinia noastră nu trebuia acordat un alt termen, penmtru că ei încearcă să amâne cât se poate procesul pentru ca minorul să nu poată fi vizitat de bunicii materni", a declarat avocata Radu.

Potrivit acesteia, Cioacă nu le permite bunicilor materni nici să îl viziteze şi nici să vorbească la telefon cu nepotul lor şi de fiecare dată când aceştia încearcă să îl contacteze telefonic, îşi schimbă numărul de telefon.

De asemenea, instanţa a amânat tot pentru data de 3 noiembrie şi judecarea solicitării bunicilor materni de a-şi vizita nepotul. Bunicii copilului au făcut această solicitare în luna iulie, iar Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov le-a acordat dreptul să îl ia pe copil la domiciliul lor o dată pe lună, precum şi să îl ţină timp de o lună, în fiecare anotimp. Cioacă a făcut recurs la această decizie şi, prin urmare, aceasta nu a putut fi pusă în aplicare până în prezent.

Prima înfăţişare în procesul de divorţ intentat de Cristian Cioacă avocatei Elodia Ghinescu, dispărută în august 2007, s-a desfăşurat în 11 septembrie, când Judecătoria Braşov a decis ca dosarul să fie strămutat la Judecătoria din Piteşti, unde îşi are domiciliul poliţistul, motivul invocat fiind lipsa de competenţă teritorială a Judecătoriei Braşov. Avocata familiei Ghiescu, Marinela Radu, a atacat cu recurs această decizie deoarece consideră că dosarul ar trebui judecat în localitatea de domiciliu oficial al celor doi soţi.

În 11 septembrie, instanţa a acceptat numirea mamei Elodiei Ghinescu, Emilia Ghiescu, în calitate de curator special, urmând ca aceasta să-şi reprezinte fiica în procesul de divorţ. Motivele invocate de Cioacă pentru divorţul de Elodia Ghinescu sunt părăsirea domiciliului comun şi relaţii extraconjugale, el solicitând custodia totală a copilului cuplului şi obţinerea tuturor bunurilor materiale ale Elodiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici