Ciobanul Ghiţă şi-a reclamat colegii la DNA. Mai mulţi ciobani sunt acuzaţi că ar fi cumpărat certificate zootehnice false

O anchetă demarată de DNA Timişoara, la care denunţător este Ghiţă Ciobanul, cel care a fost imaginea unor companii de telefonie mobilă, a produs valuri în mai multe judeţe.

3132 afișări
Imaginea articolului Ciobanul Ghiţă şi-a reclamat colegii la DNA. Mai mulţi ciobani sunt acuzaţi că ar fi cumpărat certificate zootehnice false

Ciobanul Ghiţă Ciobanul şi-a reclamat colegii la DNA. Mai mulţi ciobanisunt acuzaţi că ar fi cumpărat certificate zootehnice false

Dornici să primească subvenţii APIA umflate artificial, mai mulţi ciobani din vestul ţării au pus la cale, cu ajutorul unor veterinari şi ingineri, un mecanism de falsificare a certificatelor zootehnice.

Procurorii anunţă faptul că „cercetările în prezenta cauză au vizat modalitatea frauduloasă prin care mai mulţi crescători de animale ar fi încercat să obţină fonduri europene nerambursabile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în cadrul schemei de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ)-campania 2021, care are în vedere tocmai încurajarea procesului de ameliorare a rasei de ovine Ţurcană pe teritoriul României, în acord cu strategia promovată la nivelul statelor membre UE.

Concret, în anii 2020 şi 2021, cinci dintre inculpaţi ar fi intrat în posesia unui număr de 58 de certificate zootehnice care ar fi fost emise pe baza unor înscrisuri falsificate de medicii veterinari David Alin Cătălin şi Dănescu Constantin Ionuţ, de inginerul zootehnist Pascariu Lucian şi de controlorul implicat în culegerea datelor genetice şi performanţelor ovinelor implicate în procesul de ameliorare a rasei de ovine Ţurcană.

Documentele respective, emise de o asociaţie de crescători de ovine din judeţul Hunedoara care gestionează, la nivel naţional, Registrul Genealogic al rasei de ovine Ţurcană, atestau că cele 58 de ovine, masculi, sunt animale de rasă pură, cu toate că animalele nu existau în realitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici