Ciolacu anunţă un proiect de lege cu privire la instituirea unui nou tip de traseu turistic

Premierul Ciolacu doreşte ca Via Transilvanica să devină un motor de regenerare şi de dezvoltare economică pentru cele peste 400 de sate şi cătune pe care le traversează: „pentru aceasta, Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la instituirea şi administrarea acestui nou tip de traseu”.

2258 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă un proiect de lege cu privire la instituirea unui nou tip de traseu turistic

Ciolacu anunţă un proiect de lege cu privire la instituirea unui nou tip de traseu turistic

„M-am întâlnit astăzi cu Alin Uşeriu şi Marcel Iureş, reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social, pentru a găsi – împreună! - cele mai bune soluţii prin care Via Transilvanica, primul traseu turistic pedestru de lungă distanţă din România, să poată fi dezvoltat şi pus în valoare. Destinat exclusiv drumeţiei pe jos, cu bicicleta sau călare, cu o distanţă de 1.400 de km, Via Transilvanica va traversa România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul spune că îşi doreşte ca Via Transilvanica să devină un motor de regenerare şi de dezvoltare economică pentru cele peste 400 de sate şi cătune pe care le traversează, localităţi care şi-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura şi tradiţiile.

„Iar, pentru aceasta, Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la instituirea şi administrarea acestui nou tip de traseu turistic, traversarea anumitor tipuri de zone cu regim special şi modalităţi de control pentru menţinerea specificului traseului. Pentru a putea <Cumpăra româneşte!> pe Via Transilvanica!”, a adăugat Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici