Ciolacu despre incendiul de la Spitalul de copii: „Ăsta este sistemul public în acest moment”

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, după incendiul de marţi: „Ăsta este sistemul public în acest moment. (...) Vom face investiţii masive”.

338 afișări
Imaginea articolului Ciolacu despre incendiul de la Spitalul de copii: „Ăsta este sistemul public în acest moment”

Ciolacu despre incendiul de la Spitalul de copii: „Ăsta este sistemul public în acest moment”

Premierul a spus că îşi doreşte ca ancheta să lămurească din ce cauză s-a produs incendiul şi că şi-ar dori foarte mult ca rezultatele anchetei să ajungă într-o perioadă mai mult decât rezonabilă.

În urma incendiului, copiii au fost transferaţi la Spitalul „Marie Curie”. 11 au plecat acasă, iar 75 au rămas internaţi.

Ciolacu, întrebat despre situaţia spitalului, în condiţiile în care nu este primul incident de acest fel, a spus: „este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanţie explodează”.

Ciolacu a recunoscut că situaţia se putea transforma într-o tragedie, dar afirmă că în acest moment lucrurile sunt sub control.

„Ne vom face un plan de acţiune pe perioada următoare. Ăsta este sistemul public în acest moment. De aceea avem prin PNNR şi prin BEI aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm zilele acestea şi care n-au pornit procedurile le vom muta de pe PNRR pe BEI astfel încât tot ceea ce ne-am propus cele 49 de de proiecte să se regăsească. dDeci s eva investi masiv în sistemul de sănătate”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit premierului, transformatorul din curte, care a generat incendiul, era în garanţie, fiind instalat în octombrie 2022: „transformatorul fusese achitat de către spital, era în garanţie, era nou”.
 
Marţi seară, un incendiu a izbucnit la un transformator din curtea Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, în urma unei pene de curent. Pacienţii au fost duşi la Spitalul „Marie Curie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici