Ciolacu vrea învăţământ dual: Până să comasăm alegeri, să comasăm efortul dintre stat şi privat

Premierul Marcel Ciolacu propune mediului de afaceri un program naţional pentru extinderea învăţământului dual, pentru a veni în sprijinul companiilor care se confruntă cu deficitul forţei de muncă.

1563 afișări
Imaginea articolului Ciolacu vrea învăţământ dual: Până să comasăm alegeri, să comasăm efortul dintre stat şi privat

Ciolacu vrea învăţământ dual: Până să comasăm alegeri, să comasăm efortul dintre stat şi privat

Marcel Ciolacu a spus, în debutul şedinţei de guvern de joi, că o prioritate a Guvernului, după discuţiile din ultimele săptămâni cu reprezentanţii tuturor marilor investitori – atât români, cât şi străini – este să găsească soluţii pentru deficitul forţei de muncă.

„Este o problemă structurală a economiei şi de aceea voi propune mediului privat un program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca în următorii 5 ani să avem 50 de mii de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învăţământul dual, de 5 ori mai mult decât acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat şi mediul privat pentru a găsi soluţii care să ajute concret economia”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că pentru acest lucru se va întâlni săptămâna viitoare cu patronatele din Confederaţia Concordia şi cu Consiliul Naţional al IMM-urilor, astfel încât să poată fi concretizat un pachet de măsuri pentru firmele româneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici