Cioloş: Drama României este că pierde bani UE deşi are nevoie de investiţii, dar trebuie implicare

Drama este că se pierd miliarde de euro din fonduri europene, dar pe de altă parte este nevoie de investiţii, a afirmat premierul Dacian Cioloş, care a adăugat totodată că trebuie făcute proiecte la timp, bine pregătite şi gestionate transparent, nu "cu alte interese", altfel pierde "toată lumea".

203 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Drama României este că pierde bani UE deşi are nevoie de investiţii, dar trebuie implicare

Cioloş: Drama României este că pierde bani UE deşi are nevoie de investiţii, dar trebuie implicare

Premierul a făcut aceste afirmaţii, miercuri, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul de Arşi.

"Spitalele nu au dotări şi sunt chiar spitale care trebuie construite. Le-am spus celor de la Ministerul Sănătăţii că eu sunt dispus să analizăm împreună cu doamna ministru Răducu de la Fondurile Europene şi să facem linii prioritare de investiţii pentru spitale şi pentru dotări în măsura în care şi ministerul se pregăteşte cu proiecte şi putem să le demarăm cât mai repede pentru că asta e drama la noi, avem fonduri - şi din fondurile structurale pe perioada 2007-2013 vom pierde câteva miliarde de euro - şi pe de altă parte avem nevoie de investiţii", a spus Cioloş.

În opinia premierului, dincolo de bani, foarte importantă este elaborarea proiectelor.

"Cred că ceea ce trebuie dincolo de bani este implicare, coerenţă, pentru a avea proiectele la timp, a fi bine pregătite, a fi gestionate în mod transparent şi nu cu alte interese, pentru că altfel pierde toată lumea", a spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici