Cioroianu spune că a cerut o informare legată de Severin Tcaciuc

Ministrul român de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, joi, că a cerut miercuri după-amiază o informare în legătură cu situaţia lui Severin Tcaciuc, dat în urmărire internaţională, despre care presa a relatat că s-ar fi aflat timp de patru ore în incinta Secţiei Consulare a României la Viena.

16 afișări
Imaginea articolului Cioroianu spune că a cerut o informare legată de Severin Tcaciuc

Omul de afaceri Severin Tcaciuc (Imagine: Mediafax Foto)

Cotidianul "Adevărul" a relatat, joi, că "diplomaţii români nu au anunţat autorităţile că omul de afaceri dat în urmărire internaţională se află în incinta Secţiei Consulare" a României la Viena.

"Omul de afaceri Severin Tcaciuc, dat în urmărire internaţională pentru punerea în aplicare a trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare, se plimbă nestingherit pe sub nasul diplomaţilor români ataşaţi la Viena", a scris cotidianul Adevărul, precizând că "în timp ce, oficial, Poliţia Română îl caută prin Interpol, Tcaciuc s-a prezentat pe data de 12 martie 2008 la Ambasada României din Viena - Secţia Consulară pentru a-şi reface paşaportul şi permisul de conducere".

Totuşi, potrivit cotidianului citat, Tcaciuc nu a fost recunoscut de niciun angajat al secţiei diplomatice. "Motivul pentru care Severin Tcaciuc s-a prezentat la Secţia Consulară a fost eliberarea unei procuri legalizate, pe care dorea să o trimită în România, în vederea schimbării paşaportului şi a permisului de conducere, acte a căror valabilitate urmează să expire. Potrivit omului de afaceri, a completat formularele necesare şi a plătit o taxă de 240 de euro", scrie Adevărul.

Potrivit cotidianului citat, Severin Tcaciuc susţine că timp de patru ore a fost pus să aştepte în vederea soluţionării cererii, ceea ce a şi făcut.

"După aproximativ patru ore de aşteptare mi s-a comunicat de către personalul Secţiei Consulare faptul că nu mi se poate emite procura, motivul invocat fiind că personalului din cadrul Secţiei îi este frică să-mi elibereze procura solicitată, atât mie, cât şi familiei mele, întrucât suntem în conflict cu autorităţile româneşti", susţine Tcaciuc, potrivit cotidianului citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici