Circa 13.000 de angajaţi MAI au fost mobilizaţi pentru a interveni în urma emiterii codurilor de vreme rea

Aproximativ 13.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, cu peste 5.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină rapid în sprijinul persoanelor care ar putea fi afectate de Codurile galben şi portocaliu emise de meteorologi, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

2325 afișări
Imaginea articolului Circa 13.000 de angajaţi MAI au fost mobilizaţi pentru a interveni în urma emiterii codurilor de vreme rea

Circa 13.000 de angajaţi MAI au fost mobilizaţi pentru a interveni în urma emiterii codurilor de vreme rea

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a convocat, luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în contextul emiterii avertizărilor meteorologice Cod Galben şi Cod Portocaliu. La şedinţă au participat reprezentanţii instituţiilor şi ai autorităţilor din CNSSU şi, prin sistem videoconferinţă, prefecţii şi şefii structurilor MAI din judeţele vizate de codurile de vreme severă.

Aproximativ 13.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, cu peste 5.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină rapid în sprijinul persoanelor care ar putea fi afectate de fenomenele meteo, conform sursei citate.

Ministrul afacerilor interne a cerut prefecţilor să menţină legătura cu celelalte autorităţi şi cu şefii structurilor MAI din zonele vizate de codurile meteorologice, pentru a putea răspunde prompt în cazul unor urgenţe. În mod obligatoriu, se va asigura permanenţa la nivelul prefecturilor şi al primăriilor astfel încât în orice moment, oamenii să aibă la cine să apeleze pentru ajutor.

La nivel teritorial, se vor aplica măsurile stabilite în şedinţele extraordinare ale Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul celor şapte judeţe aflate sub avertizare Cod Portocaliu(SV, NT, MM, BN, MS, BH, CJ).

„În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi suplimentate efectivele pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetăţenilor. De asemenea, se vor lua măsuri pentru a asigura manevra de forţe şi de tehnică din zonele fără probleme, în judeţele unde este nevoie de sprijin suplimentar. La nivelul judeţelor aflate sub avertizare cod portocaliu vor fi activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi se va asigura monitorizarea persoanelor aflate în situaţii de risc, precum femeile însărcinate, pacienţii care au nevoie de dializă, persoanele fără adăpost”, conform MAI.

Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, care va fi completat cu Grupa Operativă de la nivelul IGSU, va monitoriza evoluţia situaţiei din teren şi măsurile luate.

„Prioritate are viaţa cetăţenilor! Dacă se impune închiderea circulaţiei rutiere pe anumite tronsoane de drum nu ezitaţi să luaţi această decizie. Poliţia rutieră să acţioneze ferm şi prompt! Comunicaţi deciziile de acest gen rapid şi eficient către populaţie. Important este să evităm situaţiile de risc pentru oameni, aşa cum am făcut şi până acum.”, a atenţionat ministrul Ion Marcel Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici