Circa 30 de maşini cu turişti, blocate în zona Gheţarului Scărişoara din Apuseni, după vijelie

Circa 30 de autoturisme cu zeci de turişti au rămas blocate, duminică, în apropierea Gheţarului de la Scărişoara, şi nu mai pot coborî, după ce mai mulţi copaci au căzut pe drumul judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1227 afișări
Imaginea articolului Circa 30 de maşini cu turişti, blocate în zona Gheţarului Scărişoara din Apuseni, după vijelie

Circa 30 de maşini cu turişti, blocate în zona Gheţarului Scărişoara din Apuseni, după vijelie (Sursa: Ioana Anca Răducu)

Pentru deblocarea drumului judeţean, care face legătura între Gheţarul de la Scărişoara şi Drumul Naţional din Munţii Apuseni, intervin, duminică seara, zeci de pompieri de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, drumul a fost blocat de mai mulţi copaci doborâţi de vijelie. În zonă erau mai mulţi turişti.

Gheţarul Scărişoara din Munţii Apuseni este prima peşteră declarată Monument al naturii în România

De asemenea, şi DN 75, din Munţii Apuseni, între localităţile Horea şi Mătişeşti, a fost blocat de copacii doborâţi circa o oră.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cel puţin opt acoperişuri de blocuri au fost smulse de vânt.

Rafalele au ajuns la 90 km/oră, iar autorităţile recomandă locuitorilor să se adăpostească.

Tot vântul puternic a doborât 50 de copaci, mulţi dintre ei lovind autoturisme. Mai mult, câteva artere au fost blocate de copaci.

În numai o oră, peste 50 de oameni au sunat la numărul unic 112 pentru a semnala probleme cauzate de vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici