Circa 50 de angajaţi MAE, inclusiv diplomaţi, participă la protestul de la Parlament

Circa 50 de angajaţi ai MAE, inclusiv diplomaţi, participă, marţi, la protestul sindicatelor de la Palatul Parlamentului, a declarat, pentru MEDIAFAX, Valeriu Smadu, liderul de sindicat al MAE.

64 afișări
Imaginea articolului Circa 50 de angajaţi MAE, inclusiv diplomaţi, participă la protestul de la Parlament

Circa 50 de angajaţi MAE, inclusiv diplomaţi, participă la protestul de la Parlament (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"De la MAE iau parte circa 50 de persoane, inclusiv diplomaţi. De la SNFP, în total participă la acţiunea de astăzi 500 de persoane", a spus Smadu, care este şi vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit, marţi, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură "Opriţi genocidul social!", depusă de PSD după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe două proiecte de lege care vizează, printre altele, reducerea pensiilor cu 15% şi a salariilor bugetarilor cu 25%.

Câteva mii de oameni s-au adunat, marţi, la Palatul Parlamentului, înainte de începerea dezbaterii moţiunii de cenzură. Protestatarii scandează "Votaţi moţiunea", "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi împart flyere pe care sunt scrise mesaje de îndemnare la votare în favoarea moţiunii.

Confederaţiile sindicale au anunţat că 20.000 de oameni vor fi prezenţi la mitingul de la Parlament, dar i-au invitat şi pe bucureşteni să alăture acţiunii în timpul căreia vor forma un lanţ uman şi vor protesta la toate intrările în instituţie până la votul moţiunii de cenzură, pe care îl vor urmări din stradă pe patru ecrane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici