Circa 500 de persoane au scandat "Solomon, acasă", în Piaţa Prefecturii din Craiova

Manifestaţia din Piaţa Prefecturii din Craiova, unde aproximativ 500 de angajaţi ai Primăriei şi membri ai PDL au protestat faţă de arestarea primarului Antonie Solomon, s-a încheiat.

26 afișări
Imaginea articolului Circa 500 de persoane au scandat "Solomon, acasă", în Piaţa Prefecturii din Craiova

Circa 500 de persoane scandează "Solomon, acasă", în Piaţa Prefecturii din Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Unul dintre angajaţii Primăriei le-a propus participanţilor să se adune în acelaşi loc în fiecare seară, la ora 18.00, până când "primarul se va întoarce acasă".

Aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei Craiova s-au strâns, în jurul orei 18.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, unde au stabilit să iasă în stradă nemulţumiţi de decizia de arestare a primarului Solomon, care este şi lider al organizaţiei municipale a PDL.

Liderul de sindicat al angajaţilor Primăriei, Ovidiu Vilcea, le-a spus celor prezenţi în sala Consiliului Local să se solidarizeze cu Antonie Solomon, care le-a fost alături "şi la bine, şi la rău" şi le-a propus acestora să meargă la Piteşti în ziua în care va fi judecat recursul primarului la decizia de arestare preventivă.

Ulterior, la manifestaţie s-au adunat circa 500 de persoane - angajaţi ai Primăriei, dar şi membri ai PDL - , care, după ce au protestat paşnic în faţa sediului Municipalităţii, au mers în Piaţa Prefecturii. Acolo, protestatarii au scandat "Solomon, acasă", ei afişând şi un banner pe care scria "Antonie Solomon, primarul din inimile noastre".

Din cauza protestului, circulaţia rutieră a fost îngreunată în centrul oraşului.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Solomon a atacat decizia cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, cel mai probabil vineri.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, care precizează că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici