Circa 700 de angajaţi ai Minprest Rovinari, în concedii fără plată

Aproximativ 700 de angajaţi ai societăţii Minprest SA Rovinari, firmă ce prestează servicii pentru exploatările miniere din Gorj, vor fi trimişi în concedii fără plată, temporar, în februarie şi martie, măsura urmând să îl afecteze inclusiv pe directorul general al societăţii, Florin Şarapatin.

51 afișări
Imaginea articolului Circa 700 de angajaţi ai Minprest Rovinari, în concedii fără plată

Circa 700 de angajaţi ai Minprest Rovinari, în concedii fără plată (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul general Florin Şarapatin a declarat, joi, că inclusiv el va merge pentru circa 15 zile lucrătoare în concediu fără plată, pentru a le arăta angajaţilor societăţii că decizia respectivă nu se aplică doar personalului de rând.

Conform acestuia, salariaţii vor fi trimişi acasă prin rotaţie, în funcţie de programul de lucru al fiecăruia şi de fondurile disponibile în conturile societăţii.

Astfel, unii muncitori vor rămâne acasă câte zece zile lucrătoare în februarie şi cinci în martie, în timp ce alţii vor avea concediu neplătit câte şapte zile în fiecare din cele două luni.

Minprest SA Rovinari are circa 1.200 de angajaţi şi prestează diferite servicii pentru exploatările miniere din Gorj, inclusiv pentru complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Directorul general Florin Şarapatin afirmă că societatea are bani de încasat pentru serviciile prestate, dar blocajul financiar existent în sectorul minier, în special la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, generează probleme suplimentare în asigurarea fondurilor necesare plăţii muncitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici