Circulă o nouă tentativă de tip phishing. Hackerii exploatează serviciile de curierat

  • Circulă o nouă tentativă de tip phishing.
  • Cei care vor să păcălească persoanele naive se folosesc de imaginea unor firme de curierat, cu activitate mult mai intensă în perioada reducerilor.
2626 afișări
Imaginea articolului Circulă o nouă tentativă de tip phishing. Hackerii exploatează serviciile de curierat

„O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulţi dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Cei care primesc mesaje privind coletele care-i aşteaptă trebuie să:

- fie vigilenţi şi să analizeze cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile

- să evite accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute

- să evite furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi sî verifice mereu în browser-ul de internet că sunt pe site-ul legitim

- să analizeze cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română

- să verifice de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici