Circulaţia feroviară este închisă pe o linie din judeţul Hunedoara după ce un tir a derapat. Pasagerii din tren au fost transferaţi | FOTO

Pasagerii din trenul IR 1818 Timişoara Nord - Târgu Mureş Sud au fost preluaţi la ora 11.54 din staţia Marginea cu un mijloc auto, care îi va tansporta până în staţia CF Ilia, de unde îşi vor continua călătoria cu alte trenuri care au traseu comun, informează CFR.

216 afișări
Imaginea articolului Circulaţia feroviară este închisă pe o linie din judeţul Hunedoara după ce un tir a derapat. Pasagerii din tren au fost transferaţi | FOTO

Circulaţia feroviară este închisă pe o linie din judeţul Hunedoara după ce un tir a derapat

Traficul feroviar în judeţul Hunedoara rămâne închis între staţiile Dobra şi Holdea până la finalizarea operaţiunilor de ridicare şi retragere a tirului de pe calea ferată, intervenţii desfăşurate la această oră de reprezentanţii ISU, care care vor acţiona în zonă cu o macara de mare tonaj, precizează compania.

Circulaţia trenurilor în judeţul Hunedoara a fost închisă în cursul dimineţii, după ce un autotren a derapat de pe DN 68A şi s-a oprit pe calea ferată, blocând circulaţia trenurilor pe tronsonul Ilia - Lugoj.

Blocajul s-a produs după ce şoferul unui autotren, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit carosabilul şi a ajuns pe linia de cale ferată, blocând circulaţia trenurilor pe tronsonul Ilia - Lugoj, potrivit unui comunicat de presă transmis de CFR.

„Până la finalizarea intervenţiilor de retragere a tirului din zona de siguranţă feroviară, operaţiuni desfăşurate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), trenul IR 1818, care circulă în relaţia Timişoara Nord - Târgu Mureş Sud, staţionează în gara Marginea, până la redeschiderea liniei, iar trenul IR 1837, care circulă în relaţia Iaşi - Timişoara Nord, a fost redirecţionat pe ruta ocolitoare Ilia - Ram - Glogovăţ - Timişoara Nord. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producereea acestui eveniment rutier şi îi asigură că personalul feroviar aflat la faţa locului va acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor de ridicare şi retragere a tirului de pe calea ferată, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Ilia - Lugoj să fie reluată în condiţii de siguranţă”, au subliniat reprezentanţii CFR.

Călătorii din trenul IR 1818, care circula în relaţia Timişoara Nord - Târgu Mureş Sud, au fost preluaţi la ora 12.00 cu un autobuz până în staţia Ilia, de unde îşi vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe acelaşi traseu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici