Circulaţia feroviară pe linia Timişoara-Bucureşti a fost reluată (Video)

Circulaţia feroviară pe linia Timişoara-Bucureşti a fost reluată, luni după-amiază, după ce locomotiva care a sărit de pe şine, în jurul orei 8.00, a fost repusă pe calea ferată.

23 afișări
Imaginea articolului Circulaţia feroviară pe linia Timişoara-Bucureşti a fost reluată (Video)

Circulaţia feroviară pe linia Timişoara-Bucureşti a fost reluată (Video)

Potrivit subcomisarului Romulus Serafin, din cadrul Poliţiei Transporturi Mehedinţi, locomotiva a deraiat în urma unor manevre de schimbare a direcţiei de mers, aceasta sărind peste un macaz şi blocând circulaţia feroviară în jurul orei 8.00.

Mai mulţi mecanici au lucrat timp de patru ore în gara Orşova şi au reuşit să repună locomotiva pe şine, circulaţia feroviară fiind reluată.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Mehedinţi, incidentul a determinat devierea trenului Intercity Bucureşti-Timişoara care, în intervalul 11.00-12.00, a circulat pe traseul Deva-Lugoj.

În cursul orei 12.00, pasagerii rămaşi pe Valea Cernei în cele trei trenuri oprite au fost preluaţi de o altă garnitură din gara Orşova şi transportaţi la destinaţie până la Bucureşti.

Incidentul este anchetat de reprezentanţi ai Regionalei SN CFR Craiova şi Timişoara care urmează să stabilească dacă locomotiva a sărit de pe şine din cauza unor defecţiuni tehnice sau din cauza unei erori a mecanicului de locomotivă.

Circulaţia feroviară a fost blocată, luni dimineaţă, în gara Orşova, începând cu ora 8.00, după ce o locomotivă a deraiat în momentul în care încerca să facă manevre de întoarcere către gară pentru a prelua un tren personal.

Locomotiva trebuia să preia o garnitură a trenului personal Orşova - Filiaşi, 9520, moment în care, din motive deocamdată necunoscute, a sărit de pe şine la aproximativ 200 de metri de gară, fără a se răsturna, şi a blocat circulaţia feroviară spre şi dinspre Timşoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici