Circulaţia pe DN 12 C, în zona Lacul Roşu, dificilă din cauza ninsorii

Circulaţia pe DN 12 C, în zona Lacul Roşu, judeţul Harghita, se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii care a început marţi dimineaţă.

107 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe DN 12 C, în zona Lacul Roşu, dificilă din cauza ninsorii

Circulaţia pe DN 12 C, în zona Lacul Roşu, dificilă din cauza ninsorii (Imagine: Mediafax Foto)

Pe DN 12 C, în zona staţiunii Lacu Roşu, carosabilul este acoperit cu 1-2 centimetri de zăpadă, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. S-a intervenit cu antiderapant încă de la primele ore ale dimineţii, astfel încât nu s-au înregistrat probleme deosebite în trafic, a declarat, marţi, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu.

Potrivit acestuia, pe celelalte drumuri naţionale din judeţul Harghita carosabilul este curat, dar şoferii trebuie să ţină seama de faptul că arterele sunt umede, iar pe alocuri, în zonele înalte, în special în Pasul Bucin (DN13 B), sunt acoperite cu un strat subţire de zăpadă apoasă şi cu polei.

În Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, iar temperatura atmosferică este în scădere.

"La Bucin am înregistrat minima dimineţii în judeţul Harghita, de minus 4 grade Celsius şi un strat de zăpadă de 87 de centimetri în extracarosabil, iar la Miercurea Ciuc temperatura atmosferică a coborât până la zero grade fără ca ninsoarea căzută să se depună, solul nefiind îngheţat încă. Ninge slab şi cu intermitenţe în toate localităţile judeţului”, a declarat meteorologul de serviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Kollo Eniko.

Pentru intervalul următor, meteorologii prognozează vreme închisă, în curs de răcire, cu precipitaţii care se vor transforma în ninsori în zonele montane înalte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici