Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, este îngreunată de viscol

Circulaţia pe Drumul Naţional 17, în Pasul Tihuţa, este îngreunată, luni, de ninsoare şi de viscol, în special la graniţa cu judeţul Suceava.

17 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, este îngreunată de viscol

Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, este îngreunată de viscol (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform reprezentanţilor Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, că toate cele 15 utilaje aflate în zonă au acţionat cu sare şi nisip pentru evitarea blocajelor. În total, au fost împrăştiate pe şosea peste 200 de tone de antiderapant, deoarece luni dimineaţă s-a format polei.

Circulaţia este îngreunată în special la graniţa cu judeţul Suceava, pe DN 17, în Pasul Tihuţa.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, stratul de zăpadă la Piatra Fântânele măsoară 15 centimetri. Cel mai mult a nins la Salva şi Rebrişoara, unde au căzut 13,5 litri de apă pe metru pătrat în ultimele 24 de ore.

Pasul Tihuţa, care leagă Transilvania de Moldova, se află la peste 1.200 de metri altitudine şi este destul de greu de traversat, mai ales iarna, din cauza pantelor abrupte şi a diferenţelor de nivel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici