Circulaţia pe DN 72 este blocată, în acest week-end, la ieşirea din Ploieşti spre Târgovişte

Circulaţia pe drumul naţional 72 este complet blocată, în acest week-end, la ieşirea din Ploieşti spre Târgovişte, întrucât pe o porţiune de 350 de metri se lucrează pentru reabilitarea carosabilului, zona unde se desfăşoară lucrările fiind plină de gropi şi nereabilitată de mai mulţi ani.

65 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe DN 72 este blocată, în acest week-end, la ieşirea din Ploieşti spre Târgovişte

Circulaţia pe DN 72 este blocată, în acest week-end, la ieşirea din Ploieşti spre Târgovişte (Imagine: Mediafax Foto)

Şoferii care circulă dinspre Ploieşti către Târgovişte pe DN 72 sunt dirijaţi pe rute ocolitoare, întrucât la ieşirea din Ploieşti către Parcul Industrial Ploieşti se desfăşoară lucrări de reabilitare a carosabilului pe un tronson de drum de aproximativ 350 de metri, în zonă carosabilul fiind plin de cratere.

Lucrările pentru reabilitarea celor 350 de metri de drum au început, sâmbătă dimineaţă, în prezenţa primarului municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a prefectului judeţului Prahova, Adrian Dobre, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Potrivit lui Cosma, lucrările de reabilitare a acestui tronson de drum sunt executate de trei firme care au contracte pentru repararea drumurilor în Ploieşti şi a drumurilor judeţene din Prahova, iar cele trei firme nu încasează niciun ban pentru această lucrare.

Tronsonul de drum pe care au început lucrările de reabilitare şi care este singura cale de acces între Ploieşti şi Parcul Industrial Ploieşti, unde îşi au sediul mai multe firme foarte mari, era unul extrem de accidentat, şoferii fiind nevoiţi să circule în acea zonă cu cel mult cinci kilometri pe oră.

În fiecare dimineaţă, la ieşirea din Ploieşti către Târgovişte se formau coloane de maşini pe câţiva kilometri din cauza vitezei reduse cu care şoferii erau nevoiţi să circule pe acest tronson.

Situaţia celor 350 de metri de drum situaţia la ieşirea din Ploieşti spre DN 72 este una incertă, în sensul că declaraţiile autorităţilor sunt contradictorii în ceea ce priveşte administratorul acelui tronson.

Săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Semcu, declara în faţa jurnaliştilor că, din informaţiile pe care le deţine, acel drum nu aparţine nici municipiului Ploieşti, nici Consiliului Judeţean Prahova şi nici Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNANDR).

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a afirmat sâmbătă, la demararea lucrărilor de reabilitare că doar o porţiune din acel drum este în administrarea Primăriei Ploieşti.

Pe de altă parte, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Prahova, Valerian Manta, a declarat sâmbătă corespondentului MEDIAFAX că o porţiune a drumului este în administrarea municipalităţii, iar restul din cei 350 de metri aparţin CNANDR. Manta a precizat că CNANDR are contract cu o firmă pentru realizarea lucrărilor de reabilitare pe tronsonul aflat în administrarea companiei naţionale de autostrăzi.

Şeful de la Drumuri Naţionale Prahova a adăugat că, potrivit contractului, a predat tronsonul ce aparţine CNANDR constructorului şi îl va prelua când va fi reabilitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici