Circulaţia tramvaielor liniei 21 pe traseul Calea Moşilor - Colentina, reluată de săptămâna viitoare

Circulaţia tramvaielor liniei 21 pe traseul Piaţa Sfântul Gheorghe - Calea Moşilor, Şoseaua Colentina, până la Helitube, va fi reluată, săptămâna viitoare, cel mai probabil de joi, la sfârşitul acestei săptămâni urmând să înceapă probele pe această rută, a declarat primarul general Adriean Videanu.

1 afișare
Imaginea articolului Circulaţia tramvaielor liniei 21 pe traseul Calea Moşilor - Colentina, reluată de săptămâna viitoare

Circulaţia tramvaielor liniei 21 pe traseul Calea Moşilor - Colentina, reluată de săptămâna viitoare

Probele pe acest traseu vor începe sâmbătă şi vor dura trei-patru zile, iar din 20 decembrie tramvaiele liniei 21 vor fi redate circulaţiei, a precizat, vineri, edilul şef al Capitalei, Adriean Videanu, într-o conferinţă de pesă.

Primarul general a subliniat că din cele 102 obiective investiţionale administrate de municipalitate şi Administraţia Străzilor în acest an, unele au fost deja recepţionate şi redate circulaţiei, printre care bulevardele Iancu de Hunedoara, Ion Ionescu de la Brad, Ion Câmpineanu, Şerban Vodă, Dimitrie Cantemir.

Videanu a adăugat că din totalul obiectivelor, Administraţia Străzilor a finalizat 47 de străzi din totalul celor 58 începute, iar restul au fost în administrarea Primăriei Capitalei.

Edilul municipal a mai spus că 11 străzi nu vor fi "atacate pe timp de iarnă", iar alte 11 străzi vor rămâne în lucru, dar vor fi redate traficului.

În privinţa lucrărilor de reabilitare de pe Şoseaua Ştefan cel Mare, Videanu a spus că au fost finalizate cele de la carosabil, însă rămân nefinalizate intersecţiile de la Lizeanu şi Tunari, care vor intra în lucru la începutul anului viitor şi vor fi finalizate la sfârşitul lunii martie 2008. În Calea Floreasca, lucrările începute vor fi protejate pe timpul iernii, însă artera va fi redată circulaţiei, a mai spus primarul general.

El a precizat că majoritatea lucrărilor de reabilitare a carosabilului, atât pentru străzile finalizate, cât şi pentru celelalte obiective, aveau termenele de finalizare la începutul anului viitor, iar unele chiar în iunie 2008, dar firmele de construcţii au reuşit să le termine mai devreme.

Primarul general a subliniat că pe arterele finalizate nu se va mai interveni o lungă perioadă de timp, lucrările având prevăzute patru ani termen de garanţie pentru drumurile fără linie de tramvai şi cinci ani la cele cu linie de tramvai, la acestea adăugându-se un termen de cinci ani pentru întreţinere.

În ce priveşte pasajele supraterane de la Basarab (care are termen de finalizare 21 martie 2009), Obor şi Doamna Ghica, Videanu a spus că la acestea se vor desfăşura lucrările pe timpul iernii

Directorul Direcţiei Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte, a declarat că pe 11 străzi aflate în administrarea Administraţiei Străzilor lucrările sunt neîncepute, dând ca exemplu în acest sens Drumul Sării, unde în prezent se desfăşoară lucrări de înlocuire la conducta de apă de către Apa Nova, Bulevardul Pieptănari şi străzile Băiulescu şi Popeia, unde Primăria Sectorului 5 execută lucrări de înlocuire a canalizării.

Pentru toate celelalte străzi la care lucrările nu au fost începe, licitaţiile s-au organziat în trimestrul patru al acestui an, contractele fiind încheiate în luna octombrie, iar lucrările urmează să înceapă în luna martie a anului viitor, a adăugat Udrişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici