Circulaţie afectată de zăpadă, în Argeş şi Dâmboviţa

Traficul pe DN 7, în zona argeşeană Drăganu, pe Dealu Negru, a fost reluat, joi la prânz, după o oră de blocaj din cauza zăpezii, însă apoi s-a circulat cu greutate din cauza coloanelor de maşini formate în ambele sensuri în perioada în care traficul a fost oprit.

173 afișări
Imaginea articolului Circulaţie afectată de zăpadă, în Argeş şi Dâmboviţa

Circulaţie afectată de zăpadă, în Argeş şi Dâmboviţa (Imagin arhivă: Mediafax Foto)

Circulaţia pe Drumul Naţional 7 este blocată în judeţul Argeş, în zona Drăganu, pe Dealu Negru, iar pe DN71 Târgovişte-Sinaia traficul rutier a fost restricţionat pentru autovehiculele de marfă, din cauza zăpezii.

În intervalul de timp în care traficul a fost oprit utilajele au intervenit pentru deszăpezire.

Potrivit comisarului-şef Marian Badea, şeful Poliţiei Rutiere Argeş, în prezent în zona Deduleşti-Morăreşti traficul rutier se desfăşoară cu greutate din cauza ninsorii abundente căzute în ultimele două ore.

Drumarii acţionează pentru curăţarea carosabilului, iar şoferii cu maşinile neechipate pentru iarnă sunt opriţi pe dreapta deoarece prezenţa lor în trafic ar putea crea blocaje.

Circulaţia pe Drumul Naţional 7 a fost blocată, joi dimineaţă, în judeţul Argeş, la Drăganu, pe Dealu Negru, din cauza ninsorii abundente, cozile de maşini formate în zonă întinzându-se pe câţiva kilometri.

 

Totoodată, traficul rutier pe DN 71 Târgovişte-Sinaia a fost restricţionat pe tronsonul dintre Pucioasa şi Cota 1000 pentru autovehiculele de marfă cu greutatea de peste 3,5 tone, din cauza zăpezii.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, comisar-şef Ion Niculae, decizia fost luată pentru a permite drumarilor să intervină pentru curăţarea şoselei, iar poliţiştii se află pe traseu pentru a opri maşinile de marfă cu tonaj mai mare de 3,5 tone, măsura având caracter temporar.

"Am luat această decizie deoarece maşinile de marfă pot bloca traficul rutier pe DN 71. Acestea vor fi trase pe dreapta până când ninsoarea se va opri, iar drumarii vor reuşi să deszăpezească şoseaua. Vom lua legătura şi cu Poliţia Rutieră Prahova pentru ca şi ei să oprească accesul acestor autovehicule dinspre Sinaia şi Cota 1000", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă pentru nordul judeţului Dâmboviţa, pentru joi, între orele 10.30 – 16.30. Potrivit meteorologilor, în acest interval va ninge abundent şi se va depune un strat de zăpadă care izolat va depăşi 20 de centimetri. Staţia Meteo Târgovişte a anunţat, joi, că ninsorile nu vor dura mult, dar cantităţile de apă rezultate vor fi însemnate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici