Circulaţie dificilă în judeţul Maramureş

Circulaţia rutieră pe drumurile din judeţul Maramureş se desfăşoară, duminică, în condiţii de iarnă întrucât carosabilul este acoperit parţial de zăpadă, însă drumarii afirmă că nu există blocaje în trafic.

20 afișări
Imaginea articolului Circulaţie dificilă în judeţul Maramureş

Circulaţie dificilă în judeţul Maramureş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Stratul de zăpadă a crescut cu 10-15 centimetri în Maramureş, după ninsorile din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar pe carosabil, pe anumite porţiuni, s-au semnalat chiar şi cinci-şase centimetri.

Radu Boţ, ofiţer de serviciu la SC Drumuri Poduri SA, a declarat că drumurile judeţene sunt parţial acoperite de zăpadă. El a spus că în partea superioară a drumului judeţean Cavnic – Budeşti, unde a nins cel mai mult, erau între trei-patru centimetri de zăpadă pe carosabil, iar pe acostament stratul de zăpadă a depăşit o jumătate de metru.

Ninsori mai abundente s-au înregistrat şi în localităţile Fereşti, Leordina, Poineile de sub Munte, unde, pe anumite porţiuni, zăpada pe carosabil măsura doi-patru centimetri.

Potrivit sursei citate, s-au împrăştiat circa 140 de tone de material antiderapant în ultimele 24 de ore.

Ofiţerul de serviciu de la Drumuri Naţionale – secţia Maramureş, Ovidiu Ţâbulac, a declarat că şapte utilaje au acţionat pe DN 18, în Pasul Gutâi, unde, de asemenea, era zăpadă pe carosabil. Pe acostament, la Gutâi, stratul de omăt a atins peste 70 de centimetri. Şi în Pasul Prislop, pe drumul care leagă judeţele Maramureş şi Suceava, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă întrucât pe şosea erau până la patru centimetri de zăpadă, iar în extracarosabil zăpada măsoară circa 65 de centimetri.

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Maramureş au precizat că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat accidente grave de circulaţie, însă au fost mai multe cazuri de tamponări uşoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici