Circulaţie în coloană pe DN 1, pe Valea Prahovei

Traficul rutier este îngreunat, duminică după-amiază, pe Drumul Naţional 1, pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, în staţiunile prahovene Azuga şi Buşteni formându-se coloane de maşini care circulă bară la bară, cu o viteză de cel mult 15 kilometri la oră.

52 afișări
Imaginea articolului Circulaţie în coloană pe DN 1, pe Valea Prahovei

Circulaţie în coloană pe DN 1, pe Valea Prahovei (Imagine: Mediafax Foto)

Conform datelor furnizate de poliţiştii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier de la Sinaia, circulaţia este îngreunată în zona staţiunilor Azuga şi Buşteni, unde pe o distanţă de câţiva kilometri s-au format coloane de maşini care circulă bară la bară. Astfel, şoferii sunt nevoiţi să circule cu viteză de aproximativ 10 - 15 kilometri pe oră, însă începând de la Sinaia către Ploieşti traficul rutier se fluidizează.

Pe sensul de urcare către munte, circulaţia se desfăşoară în condiţii bune.

Pentru a se evita aglomeraţia din zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, dinspre Braşov se poate circula pe DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Ploieşti - Bucureşti. Din Sinaia se poate circula pe DN 71 Sinaia - Fieni - Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti. Spre deosebire de alte weekend-uri, când din cauza aglomeraţiei de pe DN 1 poliţiştii rutieri din Braşov luau măsura devierii traficului rutier spre Bucureşti pe DN 1 A, în acest week-end circulaţia nu a fost deviată.

În zilele de joi, vineri şi sâmbătă, Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Sinaia a înregistrat pe sensul către Braşov peste 43.000 de autovehicule.

Potrivit datelor furnizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în minivacanţa de 1 Mai pe Valea Prahovei gradul de ocupare a ajuns la 90%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici