Circulaţie îngreunată de ninsoare şi viscol pe DN 17, în Pasul Tihuţa

Circulaţia rutieră este îngreunată de ninsoare şi viscol, vineri dimineaţă, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, iar toate utilajele de deszăpezire au fost scoase pe şosele. Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a informat, vineri dimineaţă, că cele mai multe probleme le pune viscolul, viteza vântului fiind de peste 60 de kilometri la oră în Pasul Tihuţa.

26 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată de ninsoare şi viscol pe DN 17, în Pasul Tihuţa

Circulaţie îngreunată de ninsoare şi viscol pe DN 17, în Pasul Tihuţa (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"A început să ningă joi seară la ora 21.00. Toate utilajele pe care le mai avem acolo, treisprezece în total, fiindcă patru au fost luate de firma care a contractat deszăpezirea tronsonului începând cu 1 martie, au ieşit la deszăpezit. Numai în Pasul Tihuţa au fost aruncate pe drum peste o sută de tone de antiderapant şi continuă să se acţioneze fiindcă ninge şi bate vântul", a declarat Slavita.

Potrivit sursei citate, a nins în tot judeţul, dar pe celelalte drumuri naţionale, DN 17C şi D, respectiv DN 15 A, nu sunt probleme de circulaţie.

Sistemul de Gospodărirea Apelor Bistriţa-Năsăud a informat, vineri, că cel mai consistent strat de zăpadă este la Piatra Fântânele, de opt centimetri, în timp ce în restul judeţului sunt între unu şi trei centimetri de zăpadă.

Meteorologii atenţionează asupra depunerii unui strat consistent de zăpadă în urma unor ninsori aşteptate să cadă în zonele de deal şi munte din întreaga ţară, ei instituind în acest sens un cod galben de ninsori, viscol şi vreme rece, în 21 de judeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici